קצת אחרת לגמרי

heart50 שנה לאלבום המופתשלמה יידוב, נטע ברזילי ותומר בר

הפקת מקור של פסטיבל הג׳אז ירושלים, לרגל ציון 50 שנה לצאת האלבום המהפכני של שלמה גרוניך, שלמה יידוב, ושם טוב לוי – ״קצת אחרת״.

לשנה אחת באמצע שנות ה70 חברו שלושה אייקונים מוזיקליים ויצרו הרכב רוק מתקדם שהוציא אלבום אחד. “קצת אחרת” נחשב לאלבום פורץ דרך ומקדים את זמנו, ועם יציאתו נתפס לאוונגרדי, משונה ומוזר מדי ביחס למה שהאוזן הישראלית הייתה רגילה אליו במיינסטרים. למרות שלא זכה להצלחה מסחררת בזמנו, הפך האלבום במרוצת השנים לקלאסיקה אמיתית ולאבן דרך ברוק הישראלי.

במופע יתארח שלמה יידוב, אחד המוזיקאים והיוצרים המוכרים והאהובים בנוף המוזיקלי הישראלי, שהיה חבר ביצירה המקורית, שמאחוריו אלבומים ויצירות שנטועות עמוק בתרבות שלנו.  אליו מצטרפת נטע ברזילי, הזמרת בעלת הקול הענק והכריזמה הבימתית האינסופית, מוזיקאית פורצת גבולות וסמל ליצירתיות מוזיקלית עכשווית עם יכולת לשלב בין סאונד וטכנולוגיה בצורה שטרם נראתה. 

החדשנות של נטע בנוף המוזיקה הישראלי העכשוית מצטרפת למוזיקה האוונגרדית של חברי ״קצת אחרת״ בזמנו, במופע בניהולו המוזיקלי של הפסנתרן והמלחין תומר בר, ובליווי המפיק והיוצר אורן הרדי והמתופף דור דניאל . יחד יחברו כולם בהפקה חד פעמית ומרגשת ויגישו עיבודים עכשוויים ומיוחדים הלוקחים את האלבום למחוזות חדשים ומפתיעים עם פרשנות חדשה ומסקרנת, ובו-זמנית משמרים את האווירה הפרובוקטיבית החצופה המזוהה כל כך עם המקור. הם ינגנו שירים מוכרים מהאלבום, כמו ״הנסיך הקטן״ ו״שיר בין ערביים״, לצד שירים נוספים וקטעים אינסטרומנטליים מתוכו, כאשר שלמה יידוב מחבר את קסם העבר אל ההווה ונטע ברזילי מחברת בין הקצוות אל הכאן ועכשיו.

שיתוף:
אזור ראשי, for shortcut key, press ALT + z